Naš pristop

Posluh in izkušnje za vsak projekt

S srcem pristopimo do vsake stranke, ne glede na obseg projekta. Vsake stopnice so namreč zgodba zase in komaj čakamo, da jo začnemo in razvijemo z vso svojo pozornostjo in izkušnjami.

Posluh za vsak izziv sega v same korenine podjetja, ki ga je leta 1978 ustanovil obrtnik Karel Jezeršek. Ta je znanje in vrednote predal svojim trem sinovom, ki podjetje vodijo še danes.

Da družinska tradicija živi dalje, s podjetjem Mizarstvo Jezeršek skrbimo bratje Boštjan, Janez in Jernej. Verjamemo v sodelovanje, rešitev še tako zahtevnega izziva in nenehno težimo k napredku tehnologije za načrtovanje in proizvodnjo stopnic.

Mizarstvo Jezeršek skozi čas

1978

1995-1996

2005

2008-2015

2018-2019

2020-2021

Začetki družinskega podjetja

Leta 1978 je Karel Jezeršek, po duši obrtnik, v domačem kozolcu začel izdelovati lesene stopnice. Sprva si je z njimi zaposloval le popoldneve, kmalu pa je zaradi povečanega povpraševanja tudi redno službo zamenjal za delavnico. V delo je vključeval tudi svoje odraščajoče sinove, ki so s tem pridobivali izkušnje in spoznavali lepote lesarskega poklica. Delo jih je tako navdušilo, da so se kar trije od štirih sinov odločili, da se izšolajo za mizarja.

Gradnja delavnice

Povpraševanje po Jezerškovih stopnicah je iz leta v leto raslo, zato je podjetje leta 1996 zgradilo in se preselilo v novo delavnico. Leta 1999 smo vanjo dodali tudi prvi CNC stroj, ki je v tistem času prinesel velik tehnološki napredek.

Druga generacija

Leta 2005 so v lastništvo podjetja vstopili bratje, Boštjan, Janez in Jernej Jezeršek, že leto kasneje pa so bili ob smrti očeta Karla primorani tudi popolnoma prevzeti vajeti podjetja.

Vlaganje v tehnologijo in razvoj

V letu 2014 smo delavnico obogatili z zmogljivim 5-osnim CNC strojem, ki omogoča tudi najzahtevnejše operacije in obdelave na elementih obsežnih dimenzij. Podjetje je bilo na tej točki že opremljeno z vrhunsko opremo in programi za načrtovanje in proizvodnjo stopnic – marsikatera od njih tudi kot plod lastnega razvoja.

Povečanje prostorskih kapacitet

Zaradi nenehne rasti povpraševanja in števila naprav je delavnica postajala vse bolj tesna. Z željo po optimizaciji proizvodnih procesov in nadaljnje rasti smo zato ob obstoječi stavbi zasnovali novo proizvodno halo. Nova hala za delo ponuja kar 2700 kvadratnih metrov površine, razporeditev strojev, odlagalnih mest in transportnih poti pa je urejena na način, ki omogoča optimalen potek proizvodnje.

Digitalizacija in dodatna tehnologija

V letih 2020 in 2021 se intenzivno ukvarjamo z digitalizacijo in optimizacijo delovnih procesov. Zaključili smo naložbo v dodatni CNC stroj in tem podvojili kapacitete proizvodnje na sicer preobremenjenih mestih.

INDIVIDUALNA OBRAVNAVA PROJEKTA

Vsak projekt je unikaten, zato tudi vsako stranko obravnavamo s 100% posluhom. Ko nam zaupate svoje želje, pogledamo načrte in situacijo na objektu ter po potrebi svetujemo.

NAČRTOVANJE PROCESA IN SPECIFIKACIJE

V fazi načrtovanje projekta določimo časovni okvir realizacije. Projekt pilimo do najmanjše podrobnosti, vse dokler niste zadovoljni z načrtom.

PROIZVODNI PROCES IN MONTAŽA

Informacije o poteku izdelave vaših stopnic so vam na voljo kadarkoli. Ko so stopnice in vsa dela na objektu končani, pa se uskladimo še za montažo.

Zakaj izbrati nas?
Ker s tem izberete 43 let izkušenj, vrhunsko kakovost, natančne meritve in odzivnost.

Izkušena ekipa

Mizarstvo Jezeršek danes redno zaposluje 24 mojstrov, od katerih je velik del z nami že od naših začetkov proizvodnje pod kozolcem, na kar smo še posebej ponosni. Poleg tega sodelujemo še z vsaj dvajsetimi pogodbenimi sodelavci, dijaki, študenti in vajenci.

Naj bo to konstruiranje, izrisi, ročno delo, lakiranje, upravljanje strojev – s svojim delom vsak prispeva k popolni celoti končnega izdelka.

Investiramo v prihodnost

Za brezhiben rezultat poskrbimo z napredno opremo na vsakem koraku projekta.

Za do milimetra natančne meritve na terenu uporabljamo 3D-skener, z moderno programsko opremo pa poskrbimo za natančen izris in projektiranje stopnic. Sama proizvodnja je opremljena tako s klasičnimi mizarskimi stroji kot tudi z najnovejšimi računalniško krmiljenimi stroji, zato brez težav prevzamemo naročila tudi najzahtevnejših naročnikov.

Strast do naše obrti

Ljubezen do lesarstva nam je bila položena v zibko. Čeprav imajo stopnice sloves enega najzahtevnejših mizarskih izdelkov, se zato nikoli ne ustrašimo novega projekta.

Prav nasprotno: zahtevnejši kot je izziv, z večjo vnemo se ga lotimo. Od izrazito umetniških projektov do konstrukcijskih čudes – prepričani smo, da bomo s svojimi izkušnjami in odločnostjo vedno našli pot.