Partnerstvo

Zanesljiv partner vašega projekta

Sposobni smo izpolniti vizije znamenitih arhitektov v njihovi neponovljivi enkratnosti, a hkrati z isto zavzetostjo in spoštovanjem izdelati stopnice, ki plemenitijo sleherni dom.

Sodelavci

43 LET IZKUŠENJ

Izdelava lesenih stopnic je naša specializacija že od vsega začetka, po njih pa nas pozna že večina proizvajalcev montažnih hiš doma in v tujini.

EDINSTVENA KAKOVOST

Čeprav smo izdelali že več kot 12.000 stopnic, niti dva izdelka nista enaka. Prav zato se vsakemu popolnoma posvetimo in s tem zagotovimo najvišjo možno kakovost.

POVSOD PO SVETU

Kljub morebitni razdalji in jezikovnim razlikam uspešno sodelujemo s številnimi arhitekti, oblikovalci in projektivnimi biroji v mednarodnem prostoru.

ODPRTI ZA RAZVOJ

Pod svoje okrilje sprejmemo tudi projekte, ki niso nujno le stopnice. Z ekipo zaposlenih in zunanjih sodelavcev smo zanesljiv partner pri načrtovanju in razvoju novih rešitev.

Tehnološka dovršenost

Naš delovni proces je zvest odsev aktualnega tehnološkega napredka – z ravno pravo mero človeškega dotika.

Vestno vlagamo v razvoj in novosti na področju strojne in programske opreme v lesni industriji. Precejšen del naprav v svoji delavnici smo razvili celo sami, saj na trgu nismo našli točno takšnih, kot bi jih potrebovali.

A čeprav nam najsodobnejša tehnologija omogoča izjemno natančnost izdelave in montaže, za pravo piko na i vsakega izdelka poskrbijo prav ročni zaključki naših mojstrov.

Nadpovprečna kakovost

Za vrhunsko kakovost končnega izdelka poskrbimo že pri viru. Za izdelke vedno izbiramo material najvišjega kakovostnega razreda. Les kupujemo pri preverjenih domačih trgovcih, ob zahtevi za redkejšo vrsto lesa pa se povežemo tudi z dobavitelji iz tujine.

Pri dodelavi uporabljamo okolju prijazne izdelke in postopke, popolnost v vseh pogledih pa dosežemo še z dovršenim oblikovanjem, precizno izdelavo in montažo.

Inovativnost

Vsak izdelek izpopolnimo do mere, da smo nanj lahko iskreno ponosni. Še posebej pa so nam pri srcu tisti, za katere moramo zbrati skupaj vse izkušnje, inovacije in strokovnjake, da jih lahko izpeljemo.

V sodelovanju z mednarodnimi oblikovalci smo tako razvili že marsikateri arhitekturni in umetnostni dosežek.

Lesene stopnice

fff

Naše stopnice se pnejo na vseh kontinentih sveta, v stavbah izjemnega družbenega in duhovnega pomena ter v hišah svetovno uspešnih ljudi.
Če bi jih postavili v niz, bi segle do roba neba in čez.

Posebni projekti

Proizvod, po katerem nas pozna večina, so stopnice v najrazličnejših izvedbah. Izdelki, ki jih lahko vidite na fotografijah v galeriji, so tisti, ki dnevno prihajajo iz naše delavnice.

V nadaljevanju pa želimo izpostaviti nekaj bolj posebnih projektov, med katerimi pa niso le stopnice. Na te projekte smo še posebej ponosni, saj je bilo za njihovo realizacijo potrebnih precejšnje število ur načrtovanja in razvoja novih rešitev. Na žalost pa mora večina najbolj imenitnih projektov ostati le v našem arhivu, saj nas k temu zavezuje pogodba o nerazkritju informacij.

Dubrovnik

Stopnišče iz masivnega tika z nosilnim stebrom v obliki skulpture. Višina glavnega stebra je 6 metrov, dolžina prečnega pa 4 metre. Nastopne deske so s pomočjo nevidne konstrukcije pritrjene v zid, na drugi strani pa visijo na pletenicah. S tako obliko stopnišča so arhitekti želeli ponazoriti simboliko ladijskega jambora.

London

Polkrožno zavite stopnice z mogočnim osrednjim monolitnim stebrom lebdijo v zraku in so vpete v podlago in v strop le v dveh točkah. Ograja ob stopnicah je ukrivljena in iz polnega lesa. Ta posebna stvaritev je zahtevala predano delo naših najboljših mizarskih mojstrov.

Grajski čebelnjak

Gre za notranjost butične trgovine na Blejskem gradu, ki jo upravlja Jezeršek Catering in v kateri ponujajo medene izdelke in spominke iz Slovenije. Celotna notranjost je postavljena v obliki satja. Izvedba projekta je bila še posebej zahtevna, saj gre za prostor v obliki igluja. Vsaka ploščica, ki satje sestavlja, je tako rekoč unikatne oblike in dimenzije, da se prilega prostoru.

Nika Zupanc, predalnik

V sodelovanju z znano slovensko oblikovalko Niko Zupanc smo izpeljali že več projektov. Zanjo smo izdelali predalnik Tower Cabinet, ki ga je oblikovala za Rossano Orlandi.

Foto: Nika Zupanc

Mallorca

Za luksuzni hotel na Mallorci smo izdelali in postavili veliko leseno stopnišče, ki estetsko močno zaznamuje vhodno avlo. Širina stopnic spodaj je 250 cm, ob izhodu na vrhu pa se zožijo na 160 cm, višina stopnišča je skoraj 10 m.

Paviljon EXPO, Dubaj 2020

V sodelovanju s podjetjem CBD d.o.o. smo tehnološko razvili in izdelali leseni parasol za slovenski paviljon, s katerim se Slovenija predstavlja na razstavi Expo 2020 v Dubaju. Parasol ponazarja ribniško sito – to je bil eden od izdelkov ribniške suhe robe, ki so pred 400 leti kot prvi slovenski izdelki dobili dovoljenje za prodajo v tujini.

Dimenzije parasola: 45 x 20 m.

Optika Morela

Kljub temu, da klasičnega pohištva ne proizvajamo, izjemoma prevzamemo tudi tak projekt, kadar gre za posebne detajle. V sodelovanju z oblikovalko Niko Zupanc in Optiko Morela smo izdelali pohištvo za optiko v nakupovalnem centru BTC v Ljubljani.

Foto: Nika Zupanc

Les nam je blizu. Najdete nas v Sloveniji, kjer kar 58 % vseh površin prekriva gozd.

Kontaktirajte nas

Na podlagi danih podatkov vam bomo lahko pripravili individualno ponudbo.
Ime in priimek
Accepted file types: png, jpg, pdf, doc, docx, Max. file size: 512 MB.
Priložite lahko dokumente formatov .png, .jpg, .pdf, .doc ali .docx
Strinjam se s politiko zasebnosti
This field is for validation purposes and should be left unchanged.