Družinsko podjetništvo Slovenija 2022

Sredi leta 2022 nas je družba Ernst&Young povabila k sodelovanju v njihovem projektu Družinsko podjetništvo Slovenija.

EY je globalna finančno svetovalna družba, del svoje dejavnosti pa med drugim posveča promociji družinskega podjetništva ter s tem pomembno prispeva k večji prepoznavnosti slovenskega družinskega podjetništva. Svetujejo pa tudi pri prenosu vodenja in lastništva podjetij na naslednjo generacijo, kar za vsako podjetje predstavlja pomembno prelomnico.

Družinsko podjetništvo Slovenija je knjiga, v kateri vsako leto predstavijo deset uspešnih družinskih podjetij v Sloveniji, zadnja nosi letnico 2022 in je že deveta po vrsti.

Družinska podjetja

Za to, da je družinskim podjetjem potrebno priznati njihovo pomembnost govori že dejstvo, da le-ta predstavljajo kar 83% slovenskega gospodarstva.

Gotovo lahko rečemo, da je družinsko podjetništvo posebna vrsta podjetništva, saj se poslovni in zasebni del zelo tesno prepletata, pri odločitvah pa je poleg racionalne vpletena še čustvena komponenta.

Hvala

Zahvaljujemo se družbi EY za povabilo. Prav tako zahvala velja celotni ekipi Mizarstva Jezeršek in vsem našim strankam, saj lahko rastemo in se razvijamo le ob njihovi podpori.

Našo zgodbo lahko preberete tukaj: MIZARSTVO JEZERŠEK

Do vsebine vseh izdanih knjig pa dostopate tukaj: KNJIGE DRUŽINSKO PODJETNIŠTVO SLOVENIJA

Dogodek ob izidu knjige Družinsko podjetništvo Slovenija 2022, 18.januar 2023. //FOTO: Nika Jezeršek
Dogodek ob izidu knjige Družinsko podjetništvo Slovenija 2022, 18.januar 2023. //FOTO: Nika Jezeršek

Sejem Dom 2023, Ljubljana – Hvala za obisk

Sejem DOM od 22. do 26. marca 2023 na Gospodarskem razstavišču.

Celotna novica