Tv Ambienti

Oddaja Ambienti je prva slovenska avtorska oddaje o oblikovanju domov – spremlja vse tiste, ki svoj dom strastno vzdržujejo, prenavljajo in opremljajo že vrsto let, pa tudi nadobudne novograditelje, ki se s problematikami ustvarjanja doma srečujejo prvič.
Vsak dom je unikaten, intimen, je poosebitev posameznikovih želja in hotenj. Nekateri svoj popolni dom najdejo v majhni garsonjeri, za druge ni doma brez vrta, spet tretji razumejo dom kot tehnološko napreden in optimiziran stroj za bivanje. Vsem kakovostnim ambientom pa je skupno eno: so plod trdega dela, kančka dobrega okusa, predvsem pa tesnega sodelovanja med naročniki in strokovnjaki. Vse te plasti posameznega doma, skupaj z anekdotami o njegovem ustvarjanju, iz lastnikov, arhitektov in oblikovalcev vsak teden s spretnimi vprašanji izvrtajo novinarji in voditelj oddaje Boštjan Romih. (rtvslo.si)

Ustvarjalci oddaje Ambienti pripravljajo tudi prispevke v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija ter s finančno podporo in sodelovanjem Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Direktorata za lesarstvo. Namen teh je krepiti splošno zavedanje o lesu, spodbujati uporabo lesa pri gradnji objektov, informirati javnost o prednostih lesene gradnje in rabi lesa v bivalnem okolju, ozaveščati o prednostih trajnostne uporabe lesa, njegovem ekološkem pomenu in družbeni odgovornosti. (podjetniski-portal.si)

V 4.oddaji 13.sezone je glavno besedo imel les kot gradbeni material, oziroma v obliki izdelkov. Poseben prispevek je bil namenjen lesenim stopnicam. Kot strokovnjak s področja izdelovanja stopnic, je na nekaj vprašanj odgovoril direktor Jernej Jezeršek.

Celotno oddajo si lahko ogledate na povezavi: ODDAJA

Članek o lesenih stopnicah: ČLANEK

Prispevek o stopnicah:

Nejc Jezeršek v pripravah na snemanje. //FOTO: Marjeta Jezeršek
Kamere in snemalna ekipa. //FOTO: Marjeta Jezeršek
Voditelj oddaje Boštjan Romih in Nejc Jezeršek. //FOTO: Marjeta Jezeršek
Snemanje prispevka. //FOTO: Marjeta Jezeršek

Sejem Dom 2023, Ljubljana – Hvala za obisk

Sejem DOM od 22. do 26. marca 2023 na Gospodarskem razstavišču.

Celotna novica